Veldhoven - 't Oude Slot

​Museum ’t Oude Slot is niet alleen een museum maar ook een educatief centrum en een monumentale trouwlocatie. In ons museumcafé en de tuin vinden regelmatig (muzikale) evenementen plaats die passen op onze historische locatie. U kunt bij ons ook vergaderen op de mooiste plek van Veldhoven.

Ons museum heeft verschillende zalen waarin exposities plaatsvinden, vaak geïnspireerd door onze omvangrijke collectie volksprenten. Ook presenteren wij regelmatig cultuurhistorische vondsten.

Beeldend werk van Fons Rahajaan
Nog te zien t/m 23 augustus

De publicatie van een kunstboek over beeldend kunstenaar Fons Rahajaan (1957-2016) is aanleiding voor een expositie van zijn werk bij Museum ’t Oude Slot. Fons Rahajaan was een man met een unieke beeldstijl. Hij was doof en lichamelijk en geestelijk beperkt. Toch slaagde hij erin zijn eigen visie op de wereld om hem heen op een geheel eigen wijze vast te leggen in talloze tekeningen. Die laten zijn buiten- en binnenwereld zien en intrigeren de kijker. Fons heeft van 1996 tot 2014 gewerkt in Atelier Severinus in Veldhoven, een werkplaats voor kunstenaars met een beperking, waar zijn tekeningen zijn bewaard.

Slotschatten
T/m 23 augustus 2020

Expositie van de schatten van Museum 't Oude Slot. Ons museum heeft veel verborgen schatten in onze opslag. We vinden het tijd worden om die te delen in onze expositie Slotschatten. In de tijd dat we gesloten zijn, gaven we al een voorproefje gehad van een deel van onze Slotschatten in de countdown op onze website en socials. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers gaf daar een beschrijving van onze objecten. Dit is uw kans om ze in het echt te bewonderen. Ook objecten uit de collectie Maas-Rooijakkers maken deel uit van onze schatten. Naast onder meer volksprenten, gebruiksvoorwerpen, religieuze rekwisieten en objecten uit de populaire beeldcultuur.

PLAATS Veldhoven (Brabant)
LOCATIE Hemelrijken 6
WEBSITE https://www.museumoudeslot.nl/
OPENING woensdag tot en met zondag
van 13.00 uur tot 17.00 uur

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum!

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)