Valkenswaard - Steendruk Museum

​Oprichter van het Nederlands Steendrukmuseum is Ir. Peter-Louis Vrijdag. De collectie is gebaseerd is op diens persoonlijke verzameling. "Ik kom uit een drukkersfamilie. Grootvader Louis Vrijdag startte in 1905 te Eindhoven een drukkerij voor muziekdruk. De typografie werd al zeer snel gevolgd door de steendruk en de muziekdruk door het drukken van etiketten en ringen voor de bloeiende sigarenindustrie. Er waren destijds in Nederland duizenden sigarenbedrijfjes. Een mengeling van verbazing, bewondering, nieuwsgierigheid, verzamelwoede en verdriet over het dreigend verdwijnen van indrukwekkende technieken is uitgemond in de passie om het per se ook aan anderen te willen laten zien", aldus omschrijft hij zijn motivatie om een museum over de lithografie en steendruk op te zetten in het eind 2011 verschenen boek Het Nederlands Steendrukmuseum.

PLAATS Valkenswaard (Brabant)
LOCATIE Oranje Nassaustraat 8C
WEBSITE http://www.steendrukmuseum.nl/
OPENING Dinsdag t/m zondag van 13:00 uur t/m 17:00 uur.

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum!

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)