Lelystad - Nat. Ruimtevaart Museum

Ons Museum
Het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) is sinds 2004 verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van de permanente ruimtevaart expositie en is gehuisvest in het Luchtvaart- Themapark Aviodrome op Lelystad Airport. Zo vindt u hier de eerste Nederlandse satelliet ANS en zijn opvolger IRAS, een Gemini capsule op ware grootte, en alles over de vluchten van ons bestuurslid André Kuipers in 2004 en 2011. Ook het Internationaal Space Station (ISS) is in vol ornaat aanwezig.

Wij willen onze website constant verbeteren en uitbreiden. Bezoek onze website dus regelmatig voor alle nieuwtjes betreffende de ruimtevaart, de lezingen en ons museum. Wij stellen commentaar en tips op prijs. Dus, heeft u op- en aanmerkingen, laat het ons weten door middel van het contactformulier.

Een korte geschiedenis
Het NRM is ontstaan uit de prive-collectie van Henk van Wezel. In 1997 werd de collectie breed toegankelijk met de opening van een klein museum in Lelystad. Vanwege de beperkte ruimte konden de grotere expositie-stukken, zoals de Gemini-capsule op ware grootte, niet tentoongesteld worden. Door de komst van de Aviodrome naar Lelystad Airport is het mogelijk geworden een veel grotere expositie te realiseren.

De toekomst
Het Nationaal Ruimtevaart Museum streeft naar een permanente aanwezigheid binnen het Luchtvaart- Themapark Aviodrome, midden in de wereld van de lucht- en ruimtevaart en blijft voortdurend werken aan een uitbreiding en verbetering van de aanwezigheid van het thema ruimtevaart in de Aviodrome. Ruimtevaart komt tenslotte voort uit de luchtvaart. De successen van de Nederlandse en internationale ruimtevaart komen hier dus het beste tot hun recht.

PLAATS Lelystad Airport (Flevoland)
LOCATIE In het Aviodome Pelikaanweg 50
WEBSITE https://www.nationaalruimtevaartmuseum.nl/
OPENING Maandag gesloten*
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 10.00 - 17.00 uur

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL