Eelde - Klompenmuseum

BELUISTER IN AUDIO!

​Het Internationaal Klompenmuseum, waar klompen tot leven komen! Onze collectie omvat ruim 2.800 paar klompen en ander schoeisel met een houten zool uit meer dan 40 landen, en is daarmee de grootste en meest uitgebreide collectie ter wereld. We hebben honderden stuks gereedschap, enkelvoudige machines en een schat aan informatiemateriaal. Voor jong en oud, alleen of in een groep

HOUT couture

​Kom je verwonderen, er gaat een wereld voor je open. Bij het 30 jarig bestaan in 2020 zet het Internationaal Klompenmuseum met de tentoonstelling HOUT couture nationaal en internationaal houten schoeisel in de schijnwerpers.
We tonen moderne stukken van ontwerpers uit Pakistan, Duitsland en Tsjechië en van Nederlandse top ontwerpers. Voor deze tentoonstelling hebben Pavlina Miklasova, Katharina Beilstein, Iqra Mano, Marloes Ten Bhömer, Wooden Art Shoes –ontwerp van Denise Rosenboom en Tim Dekkers hun werk ter beschikking gesteld.

Tevens vieren we dit jaar 75 jaar vrede. Een deel van de tentoonstelling is daaraan gewijd en ingericht met klompen die in de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn gemaakt en gebruikt. Deze klompen zijn tijdens en na de WO II door soldaten mee naar huis genomen. De klompen zijn geschonken aan het Klompenmuseum, u kunt ze bij ons komen bewonderen.

PLAATS Eelde (Drenthe)
LOCATIE Wolfhorn 1a
WEBSITE https://klompenmuseum.nl/
OPENING Openingstijden museum: dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur van 28 maart 2020 tot 1 november,
Groepen op afspraak mogelijk van 28 maart tot 24 december 2020

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

VIRTUELE RONDLEIDING!

De virtuele museumtour van het Internationaal Klompenmuseum is af en staat op de website - www.klompenmuseum.nl. Wat zijn we blij met het resultaat. Ga maar gauw een kijkje nemen. www.klompenmuseum.nl/tour
In de expositieruimte kunt u de tentoonstelling HOUT couture bekijken, in de werkplaats zijn allerlei gereedschappen en machines te zien en in de videoruimte kunt u daadwerkelijk een filmpje bekijken.
Een wandeling door een "onlinemuseum" kan de beleving van een bezoek aan een stenen museum niet vervangen, zo lezen we in het NRC. We hopen dan ook dat u, als het weer kan, ons museum komt bezoeken. We zien u graag gezond en wel in betere tijden.
Maak kans op 2 tickets voor dit museum!

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)