Dreischor - Museum Goemanszorg

BELUISTER IN AUDIO!

​De museumboerderij Goemanszorg ligt aan de rand van Dreischor. Het was vroeger een echte boerderij. Je krijgt er een beeld van het boerenleven aan het begin van de vorige eeuw tot aan de jaren vijftig, toen de mechanisatie van de landbouw zijn intrede deed.

Goemanszorg bevat een compleet ingerichte boerenwoning in de sfeer van begin 1900 met een deftige woonkamer, authentieke kelder, een verrassende bedstede, een knusse keuken en een originele opkamer.

In een grote schuur worden 3 thema’s op zuilen en in diorama’s uitgewerkt. De thema’s zijn: meekrap, vlas en het werkpaard. Er is een doorlopende videopresentatie van o.a. de bewerking van vlas.

In “de vlasschuur” staan de werktuigen die nodig waren voor het verwerken van het vlas. De tweede zaterdag van de maand worden er demonstraties van de vlasverwerking gegeven. Klik hier voor tijden van de demonstratie. Op verzoek kan er ook een vlasdemonstratie aangevraagd worden.

Rondom het museum is een prachtige tuin aangelegd met oude en hedendaagse landbouwgewassen, een kruidentuin en er staat een prachtige zwart geteerde kapschuur.

Daarnaast heeft het museum een uitgebreide collectie oude landbouwwerktuigen en ambachtelijk (hand-) gereedschap. Jaarlijks wordt er ook een wisseltentoonstelling georganiseerd.
Dit museum kunt u goed met uw gezin bezoeken: er zijn verschillende leuke activiteiten!

PLAATS Dreischor (Zeeland)
LOCATIE Molenweg 3
WEBSITE http://www.goemanszorg.nl/
OPENING De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum!

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)