Delft - Prinsenhof

Ontdek Nederland in Delft
Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Bezoekers worden meegenomen door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende en belangwekkende plek maken. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster en deed in de 16de eeuw tijdelijk dienst als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.
Museum Prinsenhof Delft

Willem van Oranje
In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584. Maak kennis met Willem van Oranje, voorvader van koning Willem-Alexander. Leer alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Bezoek de ‘plaats delict’: de befaamde moordhal met de kogelgaten.
Wie was Willem van Oranje, de man die voorop ging in deze strijd? Wat inspireerde hem? En wat betekent de Vader des Vaderlands voor het Nederland van nu?

Delfts Blauw
Delfts Blauw is een magisch product en een wereldwijd icoon. Ontwikkeld in een poging het wereldberoemde Chinese blauw-witte porselein na te maken. Dankzij de Hollandse handelsgeest lukte het in Delft om het ‘namaakporselein’ zo te maken dat het een eigen status en markt kreeg en kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon. Ontdek de geheimen van dit succes, terwijl je je waant tussen de meest schitterende en unieke Delfts Blauwe meesterwerken.

Delftse Meesters
Experiment en vernieuwingsdrang zitten in de genen van Delft. Delftse kunstenaars en wetenschappers hebben door de eeuwen heen een vooraanstaande positie ingenomen en hiermee bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Maak kennis met beroemde Delftenaren als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Anthonie van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Bestudeer zelf hoe handel en techniek, kunst en wetenschap door de eeuwen heen bloeien in Delft en hierdoor Nederland èn de wereld hebben veranderd.

PLAATS Delft (Zuid Holland)
LOCATIE Sint Agathaplein 1
WEBSITE https://prinsenhof-delft.nl/
OPENING Van 1 maart tot 1 september: 7 dagen per week geopend van 11.00-17.00 uur.
Van 1 september tot 1 maart: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Gedurende schoolvakanties in de regio Zuid-Holland is het museum tevens op maandag geopend.

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum! Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)