Delft - Botanische Tuin

BELUISTER IN AUDIO!

​Midden in Delft, langs het Rijn-Schiekanaal bij de historische Oostpoort, bevindt zich de Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft. In deze oase van kleur, geur en stilte kan men de grootste verzameling technische gewassen zien van Nederland. Vrijwel alle planten in deze tuin worden door mensen gebruikt. Ontdek de wereld van voedselplant en geneeskruid tot plantaardige grondstof voor gebruiksvoorwerp en industrie zoals cosmetica, zeep, constructie- en bouwmateriaal en technische composieten.

​Planten leveren voedsel, medicijnen, kleding, onderdak en grondstoffen en zijn daarom van essentieel belang voor de mens. In onze technische botanische tuin wordt al meer dan 100 jaar botanisch onderzoek aan planten gedaan. Het heeft veel wilde planten tot industriële toepassingen gebracht en is inspiratie geweest voor baanbrekende innovaties. Nog steeds wordt in de tuin onderzoek gedaan, maar het is ook een mooie tuin waar het heerlijk toeven is en altijd iets te ontdekken of te doen is.

PLAATS Delft (Zuid Holland)
LOCATIE Poortlandplein 6
WEBSITE https://www.tudelft.nl/botanische-tuin/
OPENING Hele jaar
Maandag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

April - oktober
Zondag 12.00 - 17.00

Gesloten
1 januari Nieuwjaarsdag
27 april Koningsdag
25 – 26 december 1e en 2e Kerstdag
31 december Oudejaarsdag

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum! Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)