Burgum - Observeum

BELUISTER IN AUDIO!

​In het museum zijn verschillende vaste collecties ondergebracht. Zo is er Fries zilverwerk te zien, zijn er geologische en archeologische vondsten te bezichtigen en is er aandacht voor de streekgeschiedenis met vele voorwerpen. Verder zijn er herinneringen aan lokale beroemde personen zoals Hendrik Bulthuis, de ontwerper van de BM-er. Van Jakob Franke is er een uitgebreide collectie fotografica te bewonderen.

Het museum toont regelmatig wisselexposities met telkens een ander thema. Soms wetenschap, andere keren kunstzinigge of historische onderwerpen. Onze voorgaande wisselexposities worden bijgehouden in ons Wisselexpositielogboek.

De Sterrenwacht organiseert wekelijks op de vrijdagavond een publieksavond. Bij helder weer kan het publiek dankzij de telescopen van de Sterrenwacht maximaal genieten van de prachtige sterrenhemel. Wij vertellen u veel over de sterren en de kijkers, geven uitleg en gaan eveneens op bezoek bij scholen. Onze grote sterrenkijker, de Miedema kijker, is vanzelfsprekend ons pronkstuk

PLAATS Burgum (Friesland)
LOCATIE Menno van Coehoornweg 9
WEBSITE https://www.observeum.nl/
OPENING Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag 13.00 - 17.00 uur
Donderdag ook van 19.00 - 22.00 uur

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum!

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)