Boxtel - Vekemans

BELUISTER IN AUDIO!

Fijn dat u interesse heeft in Museum Vekemans: een museum met twee gezichten met de collecties "Wasschen en Strijken"en de collectie "Brabant GoedGemutst". Ons museum toont de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden als wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt, ontdekt onze westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in buitengewoon interessante schilderijen, prenten en tekeningen. De collectie van "Wasschen en Strijken"vertelt niet alleen over het dagelijkse kledingonderhoud, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen. 350 Jaar geschiedenis binnen handbereik in een collectie van hoog niveau.

Ook de collectie "Brabant GoedGemutst" neemt u mee terug in de tijd. Maar nu middels kleding gedragen door de boeren bevolking: de vrouwen met poffer en muts, de mannen met pet en klak. We hebben het dan specifiek over de geschiedenis en de mensen van Brabant van 1850 tot 1950. Iets voor u? Het museum is zeker ook interessant voor kinderen. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam.

De collecties "Wasschen & Strijken" en "Brabant Goed Gemutst" zijn deels in particulier bezit van de familie Vekemans en deels van de Stichting Museum Vekemans.

PLAATS Delft (Zuid Holland)
LOCATIE Koornmarkt 67
WEBSITE https://tetar.nl/
OPENING Woensdag, zaterdag & zondag van 13.00u tot 17.00

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum! Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)